Plesni klub Novo mesto je v soboto v dvorani srednje šole Črnomelj pripravil kvalifikacijski turnir v standardnih (ST) in latinsko-ameriških(LA) plesih. Razmere na cestah so botrovale nekaj odpovedim plesalcev, predvsem iz Hrvaške, niso pa vplivale na rezultate plesalcev domačega kluba, iz katerega je na turnirju nastopilo kar 9 parov v vseh starostnih kategorijah.

Plesalci novomeškega plesnega kluba so osvojili kar 5 zlatih in dve bronasti medalji, poleg odličij pa še dve 4 .mesti ter po eno 5. in 7. mesto. Vsi so plesali LA plese, dva od njih pa sta tekmovala tudi v ST plesih.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate na http://rezultati-plesna-zveza.strokahosting.net/

V klubu so še posebej veseli, da prihaja mladi rod plesalcev, saj sta v kategoriji mlajših pionirjev v LA plesih prvič nastopila Nisa Klobučar in Gregor Bučar, domov pa odnesla zlato medaljo. V kategoriji pionirjev sta nastopila 2 para, novinca Nastja Bratož in Maks Blažič, ki sta v LA plesih razreda C zasedla 4. mesto, ter Laura Košiček in Kristjan Šetina, ki sta v isti kategoriji osvojila 5.mesto.

Med mlajšimi mladinci sta v LA in ST plesih tekmovala Jasna Potočar in Jon Judež. V latinsko-ameriških plesih sta prvič nastopila v B kakovostnem razredu in med devetimi pari zasedla 7. mesto, v standardnih plesih C razreda pa sta bila četrta.

Vsi mladi plesalci trenirajo pod vodstvom Staše Berkopec in Rodiona Khromova, ki sta med člani razreda I v LA plesih osvojila zlato medaljo. Zelo pozorno sta spremljala nastope mladih parov, neizmerno pa uživala v plesu ob glasnem navijanju prav svojih varovancev.

Ritmi latinsko-ameriških plesov so dodobra ogreli številne obiskovalce, ki so prišli spodbujat vse plesalce, še posebej pa plesalce iz Črnomlja. Bučno podporo občinstva sta imela domačina Larisa Husič in Gašper Toman, ki sta si med starejšimi mladinci razreda A zasluženo priplesala zlato odličje. Veselje ob zmagi sta z njima delila tudi domačinka Katja Plut in soplesalec Domen Ban iz Novega mesta, ki sta si med člani razreda A priborila zlato. Tudi v razredu B med člani sta Petra Kavšek in Matija Omejec osvojila zlato medaljo.

Med mladinci sta tekmovala Petra Potočar in Matej Zupančič, ki sta v razredu A v standardnih in LA plesih zasedla 3. mesto. Z osvojenima dvema bronastima odličjema sta ponovila lanski uspeh.

 S plesno točko sta turnir popestrila profesionalna plesalca in trenerja Plesnega kluba Novo mesto Maja Geršak in Peter Majzelj.